Cenotvorba z pohledu zákazníka - Háková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku cenotvorby z pohledu zákazníka. Cílem práce je navržení cenové strategie pro vybraný podnik na základě analýzy preferencí potenciálních zákazníků. V teoretické části jsou definovány pojem cena, metody stanovení cen, cenové strategie a normální rozdělení dat. V praktické části jsou uvedeny informace o vybraném podniku, vyhodnoceno dotazníkové šetření, provedeny statistické testy a porovnán původní ceník s nově vytvořeným na základě výsledků šetření. V závěru jsou shrnuty hlavní poznatky a formulována doporučení pro podnik.
Pricing from the customer's perspective
Keywords: cena; cenotvorba; cenová strategie; normální rozdělení dat; dotazníkové šetření; ceník; price; pricing; pricing strategy; normal distribution of data; questionnaire survey; price list