Experimentální analýza lehkých drátkobetonů zatížených mimořádným zatížením - Kosinka, Filip (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce je věnována teorii a zkoušení lehkých samozhutnitelných drátkobetonu destruktivními metodami. Experimentální část lehkých samozhutnitelných drátkobetonů je zaměřena na mimořádná zatížení, která jsou zjišťována zkouškami: stanovení kapacity absorbované energie drátkobetonových deskových zkušebních těles, měření materiálových hodnot pomocí výbuchu, pevnost v tahu za ohybu, kterou se stanoví hodnoty reziduální pevnosti po vzniku trhliny. Ke stanovení pevnostních charakteristik bude ještě doplněna zkouška pevnosti v tlaku. Zkoušení je prováděno na lehkých samozhutnitelných betonech s různým druhem vyztužením. Získané výsledky jednotlivých záměsí jsou mezi sebou vzájemně porovnány.
Experimental Analysis of Lightweight Wire Concrete Structures Subjected to Extraordinary Loads
Keywords: výbuch; rázová vlna; deflagrace; detonace; absorbovaná energie; zbytková pevnost vláknobeton; drátkobeton; ocelové vlákno; syntetické vlákno; blast; shock wave; deflagration; detonation; absorbed energy; residual strength; fibre concrete; wire concrete; steel fibre; synthetic fibre