Protipovodňová prevence - Koubková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce vymezuje základní pojmy a legislativu, týkající se ochrany obyvatelstva. Práce dále pojednává o povodňových rizicích a prevenci ve městě Pardubice. Zkoumá a porovnává odhadované škody s náklady na protipovodňová opatření.
Prevention of flood
Keywords: mimořádná událost; povodně; protipovodňová opatření; Pardubice; řeka Labe; incident; flood; flood control; Pardubice; Elbe river