Stravovací návyky žáků 2. stupně ZŠ - Fričková, Ester (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na žáky 2. stupně základní školy s cílem zjistit, jaké jsou jejich stravovací návyky. Teoretická část se zabývá zásadami zdravého stravování a výživou pubescentů. Pozornost je kladena na to, jaký vliv má škola na utváření stravovacích návyků, a charakterizovány jsou některé formy alternativního stravování. V praktické části je představeno, jaké stravovací návyky mají žáci 2. stupně základní školy, kde se o správných stravovacích návycích dozvěděli a jakých chyb se při stravování nejčastěji dopouštějí.
Eating habits of second level pupils of basic schools
Keywords: pubescenti; výživa; stravovací návyky; alternativní strava; školní stravování; pubescents; nutrition; eating habits; alternative diet; school meals