Tvorba souboru map bezbariérovosti Dvora Králové nad Labem - Dlabal, Karel (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou bezbariérovosti prostření města Dvůr Králové nad Labem. Konkrétním cílem práce bylo zjistit aktuální stav bezbariérovosti v prostorách města a následná tvorba sady mapových výstupů s tématem bezbariérovosti. Praktické části práce předcházel sběr kartografických dat v terénu města a analýza stávajících map bezbariérovosti pro potřeby tvorby vhodné symboliky.
Creatinon of accessibility maps for Dvůr Králové nad Labem
Keywords: bezbariérové prostředí; bezbariérové mapy; kartografie; mapová symbolika; barier-free environment; accessibility maps; cartography; map symbology