Zhodnocení strategického managementu ve vybraném podniku - Vacek, Filip (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení strategického managementu společnosti ENELEX, s.r.o., která vyrábí měřící zařízení pro doly a elektrárny. V první části jsou definovány základní pojmy ze strategického managementu a analýzy vnějšího i vnitřního prostředí. Jmenovitě se jedná o PESTLE analýzu, Porterův model pěti sil, Model 7S, Finanční analýzu a SWOT analýzu. V druhé části práce jsou výše zmíněné analýzy aplikovány na zvolenou společnost. Závěrečná část se zabývá hodnocením výsledků a návrhy na zlepšení.
Evaluation of strategic management in selected company
Keywords: strategické řízení; strategická východiska; PESTLE analýza; Porterův model pěti sil; Model 7S; finanční analýza; SWOT analýza; strategic management; strategic starting points; PESTLE analysis; Porter's five forces framework; McKinsey 7S model; financial analysis; SWOT analysis