Povodně v České republice - Přibylová, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce bude obsahovat základní informace o povodních, protipovodňové ochraně a záplavových územích. Dále bude obsahovat analýzu vybrané oblasti, vývojové grafy a statistiky povodní, na základě kterých budou vyvozeny příslušné hlavní poznatky a případná doporučení.
Floods in the Czech Republic
Keywords: povodně; protipovodňová ochrana; povodeň 1998; Rychnovsko; povodí Labe; floods; flood control; flood 1998; Rychnovsko basin river Elbe