Analýza časových řad cen průmyslových výrobců - Ohnoutková, Petra Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této práce je statistickými metodami analyzovat časové řady cen průmyslových výrobců v jednotlivých odvětvích. V teoretické části se práce zabývá současnou situací cen průmyslových výrobců nejen v České republice, ale i v zahraničí. Dále se pak rozebírá teorie týkající se analýzy časových řad. V praktická část obsahuje analýzu časových řad odvětví cen průmyslových výrobců.
Analysis of time series of prices of industrial producers
Keywords: analýza časových řad; inflace; indexy cen výrobců; průmysloví výrobci; predikce; analysis of time series; Producer Price Index; industrial producers; prediction