Využívání strukturálních fondů EU pro financování projektů obce Kněžmost - Kleger, Petr (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá problematikou strukturálních fondů EU, programy Phare, Ispa a Sapard a zmiňuje se i o fondech, kterými budou tyto později nahrazeny. Rozebírá projekty, které se realizovaly v obci Kněžmost.
The utilizing of EU structural funds for the financing of the projects realised in Kněžmost
Keywords: strukturální politika; Strukturální fondy; Evropská Unie; podpůrné programy; program SAPARD; PHARE; ISPA