Péče o pacienta se syndromem diabetické nohy - Svárovská, Jana (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na jednu z mnoha komplikací diabetu mellitu. Syndrom diabetické nohy je postižení tkání nohy distálně od kotníku. Jedná se o závažnou komplikaci, kdy léčba probíhá dlouhodobě a je nutná její komplexnost. V bakalářské práci popisuji historii, etiopatogenezi, diagnostiku, léčbu a edukaci pacienta se syndromem diabetické nohy. Cílem práce je zjistit, u jaké skupiny lidí se syndrom diabetické nohy nejčastěji vyskytuje, jaká je jeho léčba a také vytvořit praktický výstup práce v podobě edukačního materiálu.
Care of patient with diabetic foot syndrome
Keywords: syndrom diabetické nohy; diabetes mellitus; edukace; léčby; komplikace; diabetic foot syndrome; diabetes mellitus; education; treatment; complications