Právní úprava pojišťovnictví a pojištění v České republice a srovnání stávající právní úpravy pojistné smlouvy s navrhovaným zákonem o pojistné smlouvě - Mach, Jan (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá současnou problematikou pojištění a pojišťovnictví v ČR. Hlavním tématem je porovnání stávající právní úpravy pojištění v občanském zákoníku.
The legal regulation of insurance and insurance companies in the Czech republic and comparison of the present regulation of insurance contract with suggested law about insurance contract
Keywords: Pojišťovnictví; pojištění; pojistné smlouvy; zajištění; pojistné podmínky; podstata pojištění