Chromatografie hydrofilních interakcí (HILIC) na nových typech kolon - Janás, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce byla zaměřena na změření retenčních dat fenolických kyselin a flavonoidních látek a optimalizaci separačních podmínek na nové koloně s hydrosilovaným silikagelem a navázanými hydrofobními fenylovými skupinami jako stacionární fází - Cogent Phenyl Hydride. Díky navázaným hydrofóbním skupinám kolona vykazuje duální retenční mechanismus HILIC a RP a je selektivní pro látky s aromatickým kruhem.
Hydrophilic interaction liquid chromatography (HILIC) on new column types
Keywords: chromatografie hydrofilních interakcí; chromatografie na reversních fázích; fenolické kyseliny; flavonoidní látky; hydrophilic interaction chromatography; reversed-phase chromatography; phenolic acids; flavonoid compounds