Návrh přepravy nadrozměrného nákladu námořní dopravou - Svobodová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá přepravou nadrozměrného zboží námořní dopravou. První část práce popisuje jednotlivé druhy dopravy, včetně uvedení platné legislativy. Druhá část detailněji popisuje možnosti přeprav a manipulaci se zbožím v námořní dopravě. Ve třetí části je navržen diagram včetně detailního popisu procesu přepravy zboží a uvedení metodiky. Ve čtvrté části práce je pomocí modelového příkladu uveden postup během rozhodování o vhodném způsobu přepravy pomocí metody vícekriteriálního hodnocení.
Sea transport of oversized cargo
Keywords: nadrozměrné zboží; námořní doprava; manipulace; speciální kontejner s přesahem; volně ložené zboží; oversized cargo sea transport; handling; special container out of gauge; break bulk goods