Finanční plánování v podniku Tanex, Plasty a.s. - Komínek, Jan (Univerzita Pardubice, 1995)
Tato diplomová práce se zabývá problémy finančního plánování v podniku Tanex, Plasty a.s. Podrobně se věnuje dílčím finančním plánům např.plánu mezd, plánu spotřeby materiálu, plánu tržeb apod. Z těchto dílčích plánů pak vychází při konstrukci závěrečných dvou plánů: plánu příjmů a výdajů a plánu stavu hotovosti na běžném účtu. Kromě tohoto základního úkolu se práce zabývá i pohledem na celkovou finanční pozici podniku pomocí některých vybraných poměrových ukazatelů. Práce poskytuje celková hodnocení, dává návrhy a doporučení pro zlepšení systému plánování v oblasti finančního řízení podniku.
Financial planning in Tanex, Plasty, Co.
Keywords: finance; plánování; mzdy; tržby