Databázová vrstva Oracle pro komunikaci s MSSQL - Švec, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá migrací mezi databázovými systémy Oracle a Microsoft SQL Server. Nejprve se věnuje zjištěním základních rozdílů mezi oběma databázemi a to jak z pohledu uživatelských účtů, tak z pohledu databázových objektů (rozdíly v tabulkách, datových typech, integritních omezení, indexů a pohledů). Dále se zabývá možnostmi migrace jednotlivých databázových objektů z Oracle database do Microsoft SQL Serveru. Na závěr je analýza a dokumentace vlastního řešení a vytvoření PL/SQL balíčku, pomocí kterého bude možné migraci provést.
Oracle database layer for communication with MSSQL
Keywords: Oracle; Microsoft SQL Server; databáze; migrace; SQL; PL/SQL; database; migration