Analýza nezaměstnanosti ve vybraných regionech České republiky - Novosádová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním nezaměstnanosti v regionech Kolín a Kutná Hora a jejich porovnáním s dalšími regiony Středočeského kraje. První kapitola je zaměřena na vysvětlení teorie, ve které je objasněna definice nezaměstnanosti, její měření, druhy, dále státní politika zaměstnanosti a vývoj nezaměstnanosti v ČR. Následuje kapitola věnovaná charakteristice oblastí, jejichž se tato bakalářská práce týká, znázornění vybraných ukazatelů a porovnání silných a slabých stránek vybraných regionů. Poslední kapitola se zabývá komparací nezaměstnanosti v krajích ČR.
Analysis of unemployment in selected regions of the Czech Republic
Keywords: Nezaměstnanost; kraje; komparace; politika zaměstnanosti; SWOT analýza