FTIR - studie adsorpčních komplexů nenasycených kyslíkatých C4-sloučenin - Pytel, Martin (Univerzita Pardubice, 2005)
S rostoucími cenami zdrojů olefinických sloučenin roste zájem o parciální oxidace alkanů. k porozumění takových reakcí byly zkoumány interakce krotylalkoholi, krotonaldehydu, furanu a kyseliny krotonové s metaloxidovými materiály.
FTIR- research of oxygenated undaturated C4-compound adsorption complexes
Keywords: nenasycené sloučeniny; kyselina krotonová; Adsorpce; metaloxidové materiály; FTIR spektroskopie