Makroporézní měděné elektrody v elektroanalýze organických látek - Poštulková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce pojednává o studiu vlivu průměru pórů v porézní struktuře filmu mědi, připraveného na uhlíkové tištěné elektrodě, na citlivost amperometrické detekce sacharidů. Byly zhotoveny tištěné měděné porézní elektrody vzorování koloidních krystalů z polystyrenových částic o různých průměrech. Bylo zjištěno, že větší průměr pórů vykazuje lepší proudovou odezvu díky lepší schopnosti zachytit požadovanou molekulu z analyzovaného vzorku. Dále byly porovnány elektrochemické záznamy vybraných zástupců aminokyselin a dihydroxybenzenů při použití porézních a filmových eletrod. Také zde se projevila výhoda porézních elektrod, hlavně při měření velmi nízkých koncentrací těchto látek.
Macroporous copper electrodes in electroanalysis of organic compounds
Keywords: Screen-printed carbon electrodes; copper porous electrodes; electroanalysis of carbohydrates; electroanalysis of amino acids; electroanalysis of catecholamines; tištěné uhlíkové elektrody; měděné porézní elektrody; elektroanalýza sacharidů; elektroanalýza aminokyselin; elektroanalýza katecholaminů