Prezentace islámu v anti-islámské organizaci IVČRN - Matyášová, Anežka (Univerzita Pardubice, 2020)
Studentka se ve své práci zaměří na vybrané anti-islámské hnutí Islám v České republice nechceme (dále jen IVČRN).V první části práce stručně popíše souvislosti jejího vzniku na našem území a zasadí ho do evropského kontextu. V druhé části práce studentka podrobí kritické analýze texty vybraného hnutí. Skrze komparaci starších anti-islámských polemik bude dále poukázáno na konkrétní rétorické obraty a případné problémy, které v jejich rámci vznikají. Cílem této analýzy bude zjistit, jaký obraz islámu toto hnutí nabízí široké veřejnosti, u které v současnosti nabývá na popularitě.
The presentation of Islam in Anti-Islamic Organization IVČRN
Keywords: Islám; anti-islamismus; islamofobie; Česká republika; rétorika; Islam; anti-islamism; islamophobia; Czech republic; rhetorics