Dopravní protiteroristická opatření v historickém centru Prahy - Zmátlík, Jan (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na aplikaci bezpečnostních bariér, které budou realizovány do nezabezpečenych oblastí jako ochrana chodců před útokem za pomoci vozidla. Práce se omezuje na historické centrum Prahy v pražské památkové rezervaci. V práci jsou analyzována místa postrádající jakákoliv zabezpečení a typy bezpečnostních prvků. Práce se nakonec věnuje i vzniku city logistického systému.
Transport anti-terrorism measures in the historical centre of Prague
Keywords: bezpečnostní rizika; historické centrum hlavního města Prahy; terorismus; útoky vozidly; city logistika; security risks; historical centre of Prague; terrorism; vehicle assault; city logistics