Narativní způsoby v raných ještědských prózách Karoliny Světlé - Veisová, Simona (Univerzita Pardubice, 2011)
V práci s názvem "Narativní způsoby v raných ještědských povídkách Karoliny Světlé" je nejprve spisovatelka zasazena do kontextu vývoje české literatury 2. poloviny 19. století. Následně, prostřednictvím vymezených aspektů narativních postupů a jejich interpretace v raných ještědských povídkách, je zkoumán podíl zvolených narativních technik na celkovém významovém vyznění raných ještědských próz.
Narrative Methods in Early Ještěďs Prose of Karolina Světlá
Keywords: česká literatura; Světlá, Karolina; povídky; ještědské prózy; narativní způsoby; 19. století; Czech literature; stories; Ještěd´s prose; narative methods; 19th century