Vliv modifikací vlastností přejezdových zabezpečovacích zařízení mimo dosavadní funkční a principiální rámec na charakteristické bezpečnostní a provozní parametry těchto zařízení - Netolický, Josef (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce si klade za cíl zhodnotit současný stav logiky železničních přejezdových zabezpečovacích zařízení s důrazem na způsoby spouštění výstrahy, její průběh a ukončení. V daných procesech se snaží upozornit na nedostatky současných koncepcí, zabývá se jejich modifikací a doplněním nových principů zabezpečení, které vedou primárně k zvýšení bezpečnosti železniční, ale i silniční dopravy.
Influence of the modifications of level crossing equipment features (out of existing functional and fundamental scope) on characteristics safety and operational parameters of this equipment
Keywords: výstraha; předzváněcí doba; přejezdové zařízení světelné; PZS; nebezpečné pásmo přejezdu; warning; warning time; Level Crossing System; LX; dangerous of level crossing