Integrovaný taktový jízdní řád - Široký, Jaromír (Univerzita Pardubice, 2000)
Tento článek informuje o nové technologii u veřejné osobní dopravy, resp. u železniční dopravy. Integrovaný taktový jízdní řád tvoří celkový systém. Tratě zapojené do tohoto systému jsou v pevných intervalech a lehce zapamatovatelných příjezdech a odjezdech obslouženy vlaky po celý den. Právě před každou celou hodinou se vlaky z různých směrů sjíždějí do nádraží a pár minut po celé hodině zase odjíždějí.
Keywords: Veřejná doprava; Česko; železniční doprava; Integrovaná doprava; jízdní řády