Vliv práce perioperační sestry na její tělesné zdraví - Jeřábková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se věnuje vlivu práce perioperační sestry na její tělesné zdraví. V teoretické části je popsaná role sestry pro perioperační péči, její pracovní prostředí a hlavní rizika, která ohrožují veškerý personál na operačních sálech. Výzkumná část je zaměřena na hodnocení fyzické zátěže u perioperačních sester a zdravotních problémů, které s ní mohou souviset. Z dotazníkového šetření vyplývá, jak respondentky vnímají fyzickou náročnost svého povolání a její důsledky.
The impact of the work of perioperative nurse on her physical health
Keywords: operační sál; perioperační sestra; fyzická zátěž; zdravotní problémy; operating theathre; perioperative nurse; physical burde; health problems