Současné možnosti a využití automatizace předtiskové přípravy - Roudný, Petr (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na předtiskovou přípravu a na možnosti její automatizace. V práci jsou popsány technologické pojmy a jednotlivé fáze, se kterými se lze setkat v předtiskové přípravě, na což navazuje podrobný přehled dostupných softwarových produktů pro její automatizaci. Součástí diplomové práce je také průzkum týkající se problematických částí, softwarového vybavení a stávajícího využití automatizace předtiskové přípravy v České republice. Na průzkum navazuje porovnání různých stupňů a typů automatizace ve vybraných softwarových řešeních u vybraných problémů v předtiskové přípravě. Na základě toho je provedena analýza a vyhodnocení, jaká jsou u použitých softwarů pozitiva a negativa i jejich celkový přínos.
Current possibilities and use of prepress automation
Keywords: předtisková příprava; automatizace; metadata; sledovaná složka; akce; PDF; software; prepress; automation; metadata; hot folder; action; PDF; software