Aplikace metod teorie grafů při řešení manažerských problémů. - El, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá tématem teorie grafů. Teoretická část práce se věnuje představení teorie grafů, která je jedním z kořenů analýzy sociálních sítí. Je popsán její vývoj a základní pojmy, které se v teorii grafů využívají. Zvláštní pozornost je věnována analýze sociálních sítí (SNA), její historii, základním pojmům a důležitým ukazatelům a metodám využití. Praktická část práce je tvořena analýzou sociální sítě konkrétního podniku. Cílem analýzy je nalezení důležitých jedinců v síti.
Application of graph theory methods in solving managerial problems.
Keywords: analýza sociálních sítí; teorie grafů; graf; uzel; social network analysis; graph theory; graph; node