Tepelný matematický model pekařské pece - Smlsal, Tom (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením matematického modelu pásové pekařské pece na pečení chleba. V teoretické části je rozebrána problematika pečení společně s problematikou návrhu a řízení pekařských pecí. Dále jsou v teoretické části uvedeny a popsány základní principy pro modelování tepelných systémů. Praktická část práce se zabývá návrhem matematického aproximačního modelu pekařské pece, který je podložen experimenty a testy pro určení neznámých parametrů na reálné peci.
Thermal mathematical model of a bakery oven
Keywords: systém; pec; pečný tunel; model; řízení; ovládání; parametr; pás; experimentální; aproximace; hypotéza; zóna; nucený odtah; system; oven; baking tunnel; model; control; control; parameter; belt; experimental; approximation; hyphesis; zone; forsed exhoust