Diskriminace na trhu práce - Jirásková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2021)
V diplomové práci bych se chtěla zabývat základními informacemi týkajících se diskriminace, jejími formami a také nejfrekventovanějšími diskriminačními důvody ve vztahu k zaměstnancům a uchazečům o zaměstnání. Dále bych se zabývala právní úpravou ochrany před diskriminací a činností institucí a organizací, které se zabývají pomoci obětem diskriminace. Cílem diplomové práce je analyzovat případy diskriminace a jejich komparace se zahraničními zeměmi.
Discrimination in the labor market
Keywords: diskriminace; zaměstnanci; zaměstnavatelé; trh práce; právní úprava diskriminace; discrimination; employees; employers; labor market; discrimination legislation