Úrokové riziko a možnosti jeho zajištění - Cejpková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Předmětem této bakalářské práce „Úrokové riziko a možnosti jeho zajištění“ je problematika úrokového rizika a analýza jednotlivých druhů finančních derivátů. První část je teoretická a slouží pro vymezení základních pojmů, jako jsou úrokové riziko, úrokové sazby a finanční deriváty. Druhá část je věnována, kromě základní charakteristiky jednotlivých druhů finančních derivátů, praktickým příkladům, které vysvětlují problematiku zajištění se proti úrokovému riziku. Jedná se o deriváty FRA, úrokové futures, úrokové swapy a úrokové opce.
Interest rate risk and the possibility of securing
Keywords: finanční deriváty; FRA; futures; opce; rizika; swapy; financial derivatives; FRA; futures; options; risk; swaps