Analýza vztahu finanční páky a EVA - Palečková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce je rozdělena do čtyř částí. V první části je proveden popis druhů a klasifikace zdrojů financování podniku. Druhá část se zabývá hodnocením výkonnosti podniku pomocí ekonomické přidané hodnoty. V další části je provedena analýza finanční páky a možností jejího působení. Poslední část analyzuje vztah finanční páky a ekonomické přidané hodnoty v konkrétním podniku.
Analysis of relation of financial leverage and economic value added
Keywords: financování podniku; finanční zdroje; kapitál; přidaná hodnota; Finanční analýza; podniková strategie