Analýza transformačního leadershipu ve vybrané firmě - Šec, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se věnuje transformačnímu leadershipu v podniku, který byl vybrán. První kapitola se zaměřuje na obecnou problematiku leadershipu a jeho zaměňování s managementem. Druhá kapitola kompletně popisuje rozdělení leadershipů a následně se práce zaměřuje na transformační styl, který je pro práci stavebním kamenem. Analytická část nejprve představí podnik včetně cílů a konkurenčních výhod. Následně popisuje metodu, kterou výzkumné šetření využije k určení. V poslední části práce je zhodnocení výsledků analýzy a závěr patří doporučením a návrhům na zlepšení.
Analysis of transformational leadership in a selected company
Keywords: leadership; management; styl vedení; leader; transformační styl; vedoucí; manažer; leadership; management; leadership style; transformational style; leader; manager