Využití oceli v medicinálních aplikacích - Bochníček, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá využitím oceli v medicinálních aplikacích. Nejdříve budou zmíněny základní informace týkající se oceli. Na to bude navázáno popisem technologie výroby oceli. V další části budou popsány požadavky na vlastnosti oceli pro využití v medicinálních aplikacích a jejich rozdělení na základě rozdílných složení a vlastností. Nakonec budou uvedeny některé příklady využití těchto ocelí v mediálních aplikacích.
The use of steel in medical applications
Keywords: ocel; výroba železa; výroba oceli; medicinální aplikace; implantáty; steel; iron making; steelmaking; medical applications; implants