Iontově-výměnné polymerní membrány - Rozumová, Ladislava (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce pojednává o problematice iontově-výměnných membrán, které nacházejí široké uplatnění v průmyslové praxi. Pozornost je především věnována jejich klasifikaci, přípravě a základním vlastnostem. V závěru práce jsou uvedeny nejdůležitější aplikace iontově-výměnných membrán v chemickém průmyslu.
Ion exchange polymeric membranes
Keywords: iontově-výměnné membrány; chemický průmysl; ionexy