The myth in Frank Herbert`s Dune - Zezula, Jan (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá analýzou hrdiny Paula Atreida a odhalením mýtických podob hrdiny v souvislsoti se studiemi Josepha W. Campbella.
Mýtus v Duně Franka Herberta
Keywords: americká literatura; Science fiction; literární postavy; archetypy; mytologie; rozbor literárního díla