Konstrukční provedení motorů IVECO z hlediska plnění emisních předpisů EURO 1 až EURO 5 - Prajza, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce poukazuje na vývoj emisních norem a snižování emisí výfukových plynů u dopravních prostředků. Nutnost zdokonalovat a přizpůsobovat konstrukční řešení motoru i celého automobilu pro dosažení emisních norem. Snížení emisí výfukových plynů u nákladních vozidel IVECO od roku 1999 do současnosti.
IVECO motor construction design - EURO 1 to 5 emission regulations
Keywords: emisní normy; způsoby snižování emisí; konstrukční řešení motorů; kouření naftových motorů; emission standards; ways of reducing emissions; engine design; diesel engines smoking