Vězeňství v ČR v kontextu Evropských vězeňských pravidel - Kopecká, Vendula (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce s názvem Vězeňství v ČR v kontextu Evropských vězeňských pravidel je zaměřena nejen na vězeňský systém v České republice, ale také na důležitou úlohu Rady Evropy v otázkách ochrany lidských práv a lidské důstojnosti. Mezi hlavní témata práce patří historie a hlavní složky vězeňského systému v České republice. Dále se práce věnuje Radě Evropy a Evropským vězeňským pravidlům. Důležitou součástí práce je srovnání vězeňského systému ČR a Evropských vězeňských pravidel. Z tohoto srovnání pak vychází výsledky a návrhy ohledně další budoucnosti a vývoji našeho vězeňského systému.
Keywords: historie vězeňství; Lidská práva; vězeňský systém ČR; Rada Evropy; Evropská vězeňská pravidla; prison history; Human rights; prison system of the Czech Republic; Council of Europe; European prison rules