Biodegradace plastového odpadu - Šimáková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce je věnována degradaci plastů a popisuje jednotlivé fáze degradačního procesu plastů, kterým podléhá ve volné přírodě. Zabývá se zejména působením mikroorganismů na plasty se zaměřením na jednotlivé části procesu mikrobiální degradace. Zahrnuje pohled na současnou strategii zpracovávání plastů i případné alternativy.
Biodegradation of plastic waste
Keywords: biodegradace; mikrobiologická degradace; abiotická degradace; alternativy plastů; znečištění životního prostředí; biodegradation; microbiological degradation; abiotic degradation; alternatives to plastics; environmental pollution