Straight edge: symboly a morální ekonomie - Cendelín, Jiří (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá "filozofií" straight edge, která je založená na askezi a morálních principech. Bude izolovat a následně zkoumat jednotlivé symboly uvnitř straight edge, a to podle analýzy symbolů S. B. Ortner. Na straight edge bude nahlíženo skrze morální ekonomii a kromě analýzy symbolů bude také využita analýza textových a filmových dokumentů. Tyto data budou následně komparovány s daty z terénního výzkumu.
Straight edge: symbols and moral economy
Keywords: straight edge; morální ekonomie; analýza symbolů; hardcore; straight edge; moral economy; analysis of symbols