Analýza systému svozu a rozvozu kusových zásilek, zabezpečeného společností ZDAR, a.s., Žďár nad Sázavou - Verner, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu a návrh svozně rozvozových tras vybrané oblasti dopravce ZDAR, a.s. Navrhované trasy jsou součástí systému rozvozu kusových zásilek FOFR. V práci budou uvedeny návrhy tras určené pomocí heuristické metody operačního výzkumu Clarke-Wright. Závěrem budou trasy porovnány s trasami určenými odděleně pro svoz a rozvoz.
Analysis of collection and distribution of general cargo, secured by ZDAR , a.s. Žďár nad Sázavou.
Keywords: heuristiky; distanční matice; úloha rozvozních jízd; kusové zásilky; atrakční obvod; heuristic; distance matrix; vehicle routing problém; unit shipments; catchment area