Lawsonia intracellularis - Hubáčková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2019)
Lawsonia intracellularis je obligátně intracelulární bakterie způsobující proliferativní enteropatie u celé škály zvířat. Nejvíce postihuje prasata a koně. Proliferativní enteropatie je endemické onemocnění s vysokou prevalencí po celém světě.
Lawsonia intracellularis
Keywords: Lawsonia intracellularis; patogeneze; diagnostika; proliferativní enteropatie; PE; porcinní proliferativní enteropatie; PPE; proliferativní enteropatie koní; EPE; Lawsonia intracellularis; pathogenesis; diagnosis; proliferative enteropathy; PE; porcine proliferative enteropathy; PPE; equine proliferative enteropathy; EPE