Návrh učebního textu pro předmět Řemeslné práce na základní škole - Lešinger, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce, obsahující kompletní informace pro realizaci výuky pro vybraná témata, bude sloužit jako opora pro vyučujícího předmětu Řemeslné práce, na konkrétní Základní škole. Součástí práce jsou organizační pokyny, výukový obsah a zadání s postupy samostatných prací žáků. To vše je doplněné o náměty na výrobky, včetně technické dokumentace. Obsah práce koresponduje s osnovami předmětu, ale lze ji využít i při výuce jiných předmětů, spadajících do oblasti Člověk a svět práce.
Keywords: technická výchova; pracovní výchova; člověk a svět práce; opora pro učitele; příprava pro učitele; učební text; základní škola; didaktika technické výchovy; opracování dřeva; opracování plastů; opracování kovů; náměty na výrobky