Přestupky v České republice v porovnání s Irskou republikou - Huňková, Klára (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce je zaměřena na přestupky v České republice a přestupky v Irské republice. Obecná část práce pojednává o právní úpravě přestupků u nás v České republice a v Irské republice, kde jsou vysvětleny jednotlivé pojmy, řízení o přestupcích, účastníci řízení a ukončení řízení o přestupcích. V praktické části se zabývám konkrétním přestupkem tj. „přestupek z prodeje tabákových výrobků mladistvým‘‘.

This Bachelor work contains offences in The Czech Republic a and in Ireland. The first part this Bachelor work dealt with law adjustment offences separate points, where is explain participants proceedings about offences, participants proceedings about offences . The seconds part contains particular offence "Offence of sale tabacco products to people under 18 years"
Offences in the Czech Republic in comprasion with Ireland
Keywords: Offences; administrative rule; law adjustment offences; přestupky; Správní řád; právní úpravy