Využití recyklovaného kameniva ve vysokohodnotném betonu - Eminger, Luboš (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá využitím recyklovaného kameniva ve vysokohodnotném betonu. Experimentální část se věnuje návrhu jednotlivých receptur s odlišným podílem náhrady recyklovaného kameniva, výrobě zkušebních těles a jejich zkoušení. Jsou prováděny laboratorní zkoušky čerstvého a ztvrdlého betonu. Porovnávají se metody zkoušek dynamického modulu pružnosti. Na základě výsledků zkoušek budou vyhodnoceny rozdíly mezi referenčním a recyklovaným betonem a bude posuzován vliv jednotlivých náhrad na vlastnosti betonu.
The Usability of Recycled Aggregate in High-Performance Concrete
Keywords: vysokohodnotný beton; recyklované kamenivo; betonový recyklát; cihelný recyklát; stavební a demoliční odpad; recyklovaný beton; zkoušky čerstvého betonu; zkoušky ztvrdlého betonu; high-performance concrete; recycled aggregate; recycled concrete aggregate; recycled brick aggregate; construction and demolition waste; recycled concrete; fresh concrete tests; hardened concrete tests