Bulharsko-macedónské vzťahy a perspektívy eurointegračného procesu Macedónskej republiky - Šaríková, Dušana (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalárska práca sa zaoberá otázkou interpretácie etáp historického vývoja v kontexte bulharsko-macedónskych vzťahov a jej vplyvu na integračný proces Macedónskej republiky do európskych štruktúr. Práca ďalej venuje pozornosť jednotlivým bodom vývoja integračného procesu Macedónskej republiky, ako aj problematickým aspektom tejto integrácie z pohľadu medzinárodných vzťahov.
Bulgarian-Macedonian Relations and the Perspectives of European Integration Process in the Republic of Macedonia
Keywords: Bulgarian Republic; Macedonian Republic; international relations; eurointergration process; Bulharská republika; Macedónska republika; medzinárodné vzťahy; eurointegračný proces