Změna způsobu ovládání automatických závor na vícekolejných tratích - Šlechta, Libor (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá změnou způsobu ovládání přejezdových zabezpečovacích zařízení se závorami na vícekolejných tratích. V úvodu práce jsou popsány nejrozšířenější typy přejezdových zabezpečovacích zařízení používané u Správy železniční dopravní cesty. V prostřední části práce jsou definovány požadavky na nové ovládání automatických závor. V poslední části práce jsou navrženy dva nové způsoby ovládání automatických závor na více kolejných tratích. V závěru práce jsou zhodnoceny navržené změny a uvedeny jejich výhody a nevýhody.
Modification of control automatic gates for multiple-track lines
Keywords: časové jednotky; přejezdové zabezpečovací zařízení; kolejová relé; spouštěcí obvody; time unit; level crossing safety devices; rail relay; trigger circuit