Dvoudimenzionální čárové kódy na etiketách výrobků - Stružinská, Radka (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá čtením poškozených QR kódů. V úvodu práce je uveden stručný vývoj 2D čárových kódů. Dále je vysvětlena struktura, složení a pravidla pro tvorbu QR kódů. Práce hlavně popisuje na kolik lze poškodit QR kód, aby byl pro různá čtecí zařízení ještě čitelný. Testování bylo zaměřeno v první řadě na QR čtečky v mobilních telefonech, protože je to nejjednodušší způsob jak dekódovat a využít informaci obsaženou v QR kódu.
2D datamatrix codes applicable on product tags
Keywords: QR kód; 2D kódy; čtečka QR kódů; QR Code; 2D code; QR Code reader