Vývoj českého zemědělství se zaměřením na živočišnou výrobu po roce 1989 - Sehnoutková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá strukturou českého zemědělství v letech 1918 - 2003. Hlavním cílem této práce je poukázat na četné změny, které proběhly od první světové války až po současnost v českém zemědělství a vymezit ekonomickou situaci živočišných komodit po vstupu ČR do EU. V první části práce je charakterizována zemědělská výroba v českých zemích v letech 1918 - 1989. Je zde vymezeno zemědělství v letech 1914 - 1929, agrární krize, zemědělství v letech okupace a zemědělství v letech 1945 - 1989. V druhé části je charakterizováno zemědělství po roce 1989 zaměřené na živočišnou výrobu. V třetí části je charakterizována společná zemědělská politika EU a vymezena ekonomická situace živočišných komodit po vstupu ČR do EU.
History of the czech agriculture focused on animal products after year 1989
Keywords: zemědělství; zemědělská výroba; chov zvířat; hospodářská zvířata; živočišná výroba; strukturální politika; agrární politika; Evropská Unie; Česká Republika; 1918-2003