Vytvoření aplikace pro vzdálené spouštění programů - Beneš, Kamil (Univerzita Pardubice, 2015)
V teoretické části práce student provede srovnání existujících řešení, které umožňují vzdálené spouštění programů, vytvoří ucelený přehled o typech programů, které je možné spouštět v prostředí Windows a základní softwarové metody pro spuštění a to zejména s přihlédnutím k přímému spouštění a spouštění pomocí dávkových souborů. Primárním cílem bakalářské práce je vytvořit síťovou aplikaci, která umožňuje vzdáleně spouštět a ukončovat aplikace. Aplikace musí umožňovat spouštět alespoň předdefinované programy. Tato funkcionalita bude demonstrována tak, že z jednoho počítače bude spuštěn distribuovaný simulační model, který bude své výpočty provádět na několika počítačích. Aplikace musí splňovat základní požadavky na zabezpečení.
Implementation of applications for remote execution of programs
Keywords: Java; stream; remote control; vzdálené spouštění