Syndrom vyhoření u vybraných zdravotnických pracovníků v urgentní a intenzivní péči - Hynková, Klára (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce má název Syndrom vyhoření u vybraných zdravotnických pracovníků v urgentní a intenzivní péči. Práce je složena z teoretické a praktické části. Teoretická část je věnována definicím, příznakům, rizikovým faktorům, diagnostice, léčbě a prevenci. Pro praktickou část byla zvolena metoda dotazníkového šetření, která se skládá z nestandardizované části a standardizovaného dotazníku Burnout Measure. Dotazníky byly distribuovány na oddělení akutní péče nemocnice oblastního typu a na zdravotnickou záchrannou službu.
Burnout of selected health workes in emergency and intensive care
Keywords: syndrom vyhoření; zdravotnický pracovník; stres; akutní péče; zdravotnická záchranná služba; burnout; medical worker; stress; urgent care; emergency medical services