Jiráskův okrsek Náchod v letech 1918-1943 - Hůlková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce popisuje období Jiráskova okrsku od jeho vzniku v roce 1918 do roku 1943. Zaměřuje se na veškeré kulturní akce, které okrsek pořádal, zabývá se vnitřní strukturou okrsku a popisuje úkoly a povinnosti jeho hlavních představitelů.
Jirásek´s district Náchod in years 1918-1943
Keywords: Náchod; Jiráskův okrsek; kulturní život; Spolky; 1918-1943